IDŐPONT FOGLALÁS

Innováció, minőség és variálhatóság

Ismerd meg a Thinwood első saját fejlesztésű alapanyagát, az exkluzív fa kompozitot, amely pillekönnyű, rugalmas, 27 alapszínben és egyedi mintákkal elérhető, így a szemüveged megjelenése csak a képzeletedre van bízva.

SAJÁT FEJLESZTÉSŰ ALAPANYAG

A Thinwood szemüvegkeret alapanyaga a SzemüvegSzabóság történetének origója. A fejlesztési folyamatunk ezzel kezdődött, és egy viszonylag hosszú, de rendkívül tanulságos úton vezetett végig minket. Kis Arnold négy év alatt fejlesztette és tökéletesítette a Thinwood alapanyagot és a gyártási mechanizmust. Kiindulási pontja az volt, hogy imádja a fát, de egy vékony, a flexibilis titánötvözetek tulajdonságaival bíró anyagot szeretett volna létrehozni. Így született meg a Thinwood szemüvegkeret alapanyag, amely speciális műgyanta és üvegszövet keverékéből, valamint egy díszfurnérból áll.

KÖNNYŰ ÉS RUGALMAS

Az alapanyag gyártása teljesen kézi eljárás, amely préselést, hőkezelést és formázást foglal magában, és összesen öt munkanapot vesz igénybe, mire a fa lapból szemüvegvágásra alkalmas lemez készül. Ez a fajta anyaghasználat a modern kor igényeit tükrözi, hiszen hasonló anyagokat alkalmaznak high-tech sporteszközök, autók és űrhajók gyártásánál. A legnagyobb autóipari gyártók a mai napig kis szériás, limitált modellekhez használják ezt a bonyolult technológiát, ahol a presztízs az elsődleges, nem pedig a profit megtérülése. Az így kapott alapanyag kinézete fa, tulajdonságai pedig a titánhoz állnak a legközelebb: könnyű, rugalmas és erős.

EGYEDI MINTÁK

A Thinwood alapanyag leginkább az egyedülálló mintáival és színeivel emelkednek ki. Választhatsz a mintakatalógusunkból, hozhatsz saját színkombinációt, grafikát vagy kérhetsz teljesen egyedi mintatervezést is. A lehetőségek valóban végtelenek, így a szemüveged megjelenése csak a képzeleted eleganciáját tükrözi.

„A kísérletezés fázisában sokszor gondoltam arra, milyen nagyszerű érzés lenne, ha az én termékemet keresnék az emberek a különböző optikákban. A folyamat része volt, hogy lépésről lépésre haladjak, hiszen így tudtam a legjobban megismerni és kiismerni az előállított produktum tulajdonságait, határait. Végül sikerült létrehoznom az első piacképes darabot.” – mondja Arnold.

Ez a folyamat választ ad két gyakori kérdésre:

  • Miért nem készül el a szemüvegem már másnapra?
  • Hogy lesz személyre szabott a szemüvegem?

A Thinwood alapanyag lényege, hogy tökéletesen egyedi szemüvegkeretek születhetnek belőle. Nyomtatható, azaz minden színt és mintát megjeleníthetünk a felületén, illetve bármilyen formára vágható. A kiválasztási folyamat része, hogy sablonokat készítünk és azokat milliméter pontosan az egyedi igényeknek megfelelően az archoz igazítunk. Ez a rendkívül könnyű, vékony és ellenálló szemüvegkeret alapanyag szinte észrevétlen viseletet biztosít tulajdonosainak. Az innovatív alapanyagok és a fenntartható gyártás kombinációja lehetővé teszi, hogy minden Thinwood szemüvegkeret a kreatív elegancia és a kimagasló minőség megtestesítője legyen. Aki egyszer megtapasztalja, milyen érzés egy Thinwood szemüvegkeretet viselni, mindig szeretne egy újabbat, és a végtelen lehetőségeknek köszönhetően ennek semmi akadálya a SzemüvegSzabóságban. A Thinwood szemüvegkeretek tervezése egy igazán személyre szabott élmény, amely garantálja a stílus és a kényelem tökéletes kombinációját. Az egyedi tervezés és a milliméter pontos illeszkedés révén minden Thinwood szemüvegkeret valóban a viselője arcához és személyiségéhez igazodik.

IDŐPONT FOGLALÁS