IDŐPONT FOGLALÁS

Látásvizsgálat a személyre szabott látásélményért

A tökéletes és egyedi szemüvegek alapja a precíz és alapos látásvizsgálat. Személyre szabott kereteinkhez elengedhetetlenül szükséges a pontos dioptriájú lencse, amely biztosítja az éles és komfortos látásélményt.

A látásvizsgálat első lépése egy teljesen automatizált objektív computeres látásvizsgálat. A műszer mérési eredményei megalapozzák a vizsgálat második fázisát, mely során az egyénre szabott korrekció meghatározása történik. Ezután a szemüveg dioptriájának pontos felírása és finomhangolása következik, hogy a végeredmény a lehető legkomfortosabb legyen.

Foglalj időpontot, ha az alábbi tüneteket észleled:

  • homályos látás messzire vagy közelre
  • fókuszálási problémák
  • fejfájás
  • nincs olyan hosszú karom, hogy jól el tudjam tartani a telefonomat a szememtől és lássam betűket, ezért inkább felnagyítom a betűket
SZÁZADPONTOS VIZSGÁLAT

Professzionálisan felszerelt rendelőnkben a legmodernebb gépek kaptak helyet, amelyekkel századpontossággal határozzuk meg a dioptriákat. Ezek a gépek lehetővé teszik, hogy a lehető legtöbb paramétert figyelembe vegyük a lencsék gyártásakor. Így a végeredmény nem egy standard paraméterekkel elkészített lencse lesz, hanem az egyedi preferenciák, adatok és igények szerint tökéletesített látássegítő eszköz.

PONTOS DIAGNÓZIS

Professzionálisan felszerelt rendelőnkben a legmodernebb gépek kaptak helyet, amelyekkel századpontossággal határozzuk meg a dioptriákat. Ezek az eszközök lehetővé teszik, hogy a lehető legtöbb paramétert figyelembe vegyük a lencsék gyártásakor, biztosítva, hogy a diagnózis pontos és megbízható legyen. Így a szemüveglencsék és kontaktlencsék is a lehető legpontosabban készülnek el, igazodva az egyéni igényekhez és paraméterekhez.

MINDENNAPI ÉLETMINŐSÉG JAVÍTÁSA

A rejtett látáshibák és szemészeti problémák jelentősen ronthatják a mindennapi életminőséget. Az előszűrések során felfedezhetők azok a látáshibák, amelyek például olvasási nehézségeket, fejfájást vagy valamilyen díszkomfort érzetet adnak. Az időben történő korrekcióval ezek a problémák megszüntethetők, javítva az életminőséget és a mindennapi tevékenységek élvezetét.

IDŐPONT FOGLALÁS

Polateszt: rejtett látáshibák feltárása

A polateszt során polárszűrők segítségével külön választjuk a két szemet, így korrigáljuk a két szem együttlátásának problémáit. A polateszt alapja a precíz és pontos látásvizsgálat.

Foglalj időpontot, ha az alábbi tüneteket észleled:

  • hányinger autóban, utazás közben
  • olvasási nehézség
  • sortévesztés
  • fejfájás
  • 3D mozis élmény hiánya

Szemészeti előszűrés: korai felismerés és megelőzés

A Thinwood SzemüvegSzabóságnál a szemészeti előszűrés elengedhetetlen része a látás egészségének megőrzésében és a látásproblémák korai felismerésében. Az előszűrés során professzionális eszközökkel vizsgáljuk meg a szem állapotát, lehetővé téve a rejtett látáshibák és szemészeti problémák időben történő felismerését és kezelését.

Az előszűrések legfőbb előnye a korai felismerés. Számos szemészeti probléma, mint például a zöld hályog, szürke hályog vagy makuladegeneráció, kezdeti stádiumban még nem okoz észrevehető tüneteket. Az előszűrés során azonban ezek a problémák időben felismerhetők, lehetővé téve a korai beavatkozást és a súlyosabb komplikációk megelőzését.

A Thinwood-nál minden látásvizsgálat egyedi és személyre szabott, ahogyan a szemüvegeink is. 

Fedezd fel a Thinwood különleges világát, és éld át a személyre szabott tervezés és látásélmény luxusát a kreatív elegancia és kimagasló minőség jegyében, fenntartható és innovatív alapanyagokkal!

IDŐPONT FOGLALÁS

Robi saját videós sorozatában hasznos tanácsokkal lát el téged a vizsgálattól kezdve, a lencseválasztáson keresztül a szemüvegviselésig. 

#31 RobiRendel – az új szemüveg rontja a látásom?

Egy új szemüveg tovább ronthatja a látásomat? Vagy ha elkezdem hordani ha szemüvegem akkor a látásom is romlani fog?

#30 RobiRendel – féljek az erősebb lencsétől?

A heti #Robirendel videóban az új, erősebb lencséről alkotott tévhiteket romboljuk le.

#29 RobiRendel – mennyi idő alatt szokom meg az új szemüveget?

Az eheti #Robirendel videóban az új szemüveg megszokási folyamatáról hallhattok.

#28 RobiRendel – miért járj rendszeresen látásvizsgálatra?

A heti #Robirendel adásban a rendszeres látásellenőrzés fontosságáról lesz szó.

#27 RobiRendel – kékfényszűrős lencsék

Az eheti #Robirendel részben Robi a kékfényszűrős lencsékről mesél. Ha te is sokat ülsz számítógép előtt, javasoljuk az évenkénti látásvizsgálatot, amit nálunk is megejthetsz.

#26 RobiRendel – réslámpa

A #Robirendel mai részében Robi a vizsgálat következő lépéséről a réslámpás elemzésről mesél!

#25 RobiRendel – olvasótávolság

A #Robirendel mai részében a vizsgálat következő lépéséről az olvasótávolság meghatározásáról mesél Robi, ami nagyon fontos egy stresszcsökkentő vagy multifokális lencse esetében!

#24 RobiRendel – sétálás a próbakeretben

A #Robirendel mai részében megtudhatjátok, miért fontos a sétálás. Nyugalom, Robi nem csapott fel fittness tanácsadónak, de a vizsgálat során nagyon fontos, hogy a kiválasztott dioptriát séta közben is kipróbáljátok!

#23 RobiRendel – A szem, mint egy nagy festmény

A héten egy különleges #RobiRendel anyaggal érkeztünk! Robi mesél a vizsgálót díszítő műalkotásról, amit Debreczeni Imre készített! Gyertek és nézzétek meg a szemet a saját szemetekkel.

#22 RobiRendel – polateszt, avagy a prizma

Az eheti részben egy kicsit speciálisabb témát dolgoz fel Robi, ugyanis a polateszt vizsgálatról, vagy másnéven a prizmáról szól. Ez egy igen speciális látás probléma, amit nagyon nehezen lehet feismerni, ugyanis nehéz kiszűrni. Viszont van egy jó hírünk, mostantól nálunk elérhető ez a vizsgálat

#21 RobiRendel – anamnézis felvétele

Tudjátok, mit jelent az anamnézis felvétel? Robi elmeséli a mai videóban, ha pedig itt az ideje a látásvizsgálatnak, foglaljatok hozzánk időpontot.

#20 RobiRendel – régi szemüveg, mint pótszemüveg?

Robi a mai részben választ ad a rengetegszer felmerülő kérdésre: Új dioptriával készült szemüveg készítése esetén, használhatom e a régit „pót szemüvegként”?

#19 RobiRendel – sport és szemüveg

Ezen a héten Robi a szemüvegben való sportolásról mesél.

#18 RobiRendel – feljelölés

A heti részben Robitól megtudhatjátok, miért kell feljelölni a szemüvegedet.

#17 RobiRendel – így vigyázz a lencsére

Az eheti részben Robitól megtudhatjátok, hogyan is kell óvni a szemüvegetek lencséjét.

#16 RobiRendel – esti szürkület

Az eheti részben Robi a kora esti, szürkületi látásproblémákról beszél.

#15 RobiRendel – home office és látás

A home office az életünk részévé vált, ezáltal a szemeink is nagyobb terhelésnek vannak kitéve. Az eheti részben Robi pont egy ilyen esetről mesél!

#14 RobiRendel – hypermetropia

Tudjátok, mit jelent a hypermetropia? Ha nem, akkor nézzétek meg az eheti részt, ahol erre is megtudhatjátok a választ Robitól!

#13 RobiRendel – hogyan készülj látásvizsgálatra?

A heti részben Robitól megtudhatjátok, hogyan érdemes érkezni látásvizsgálatra, amire hozzánk is tudtok időpontot foglalni.

#12 RobiRendel – lencse cseréje

Az eheti #robirendel videóban, Robi választ ad arra, hogy több szemüveg esetén érdemes e minden szemüvegben lencsét cserélni, ha csak kis dioptria változás történt!

#11 RobiRendel – új szemüveg megszokása

Robi a mai részben a új szemüveg megszokásáról mesél nektek! Valakinek gyorsabban, és vannak olyanok, akiknek lassabban. Az biztos, hogy van megoldás, kérdezzetek!

#10 RobiRendel – miópia

A mai videóban a miópiáról, másnéven rövidlátásról tudhattok meg több információt!

#9 RobiRendel – fesztivál és szemüveg

A heti epizódban Robi most egy fesztiválról jelentkezik. Elengedhetetlen, hogy a fesztiválszezonban is óvjuk a szemünket és természetesen a szemüvegeinket! Ha szeretnél a legmenőbb szemüvegben bulizni a nyári fesztiválokon, csekkolj előtte be hozzánk

#8 RobiRendel – cylinder

Az eheti epizódban a cylinderről és a cylinderes lencsékről mesél nektek Robi! Ne felejtsétek, nálunk keretválasztáson kívül, látásvizsgálatra is be tudtok jelentkezni.

#7 RobiRendel – olvasószemüveg

Egy találós kérdéssel érkeztünk: Mi az, ami 40-50 éves korban mindenkinek lesz? Igen, az olvasószemüveg.

#6 RobiRendel – dioptriás napszemüveg

A legújabb részben Robi a dioptriás napszemüvegekről mesél egy kicsit, milyen előnyei vannak ebben a napos időszakban, miért érdemes inkább napszemüveget választani, mint kontaktlencsét?

#5 RobiRendel – a szemüveg fel- és levétel

A szemüveg fel és levétele mindig egy kardinális kérdés, ugyanis sokan elfelejtik, hogy erre mekkora kell figyelmet kell fordítani. Az eheti epizódban pont erről tudhattok meg praktikákat, amiket érdemes követnetek, hogy hosszan tartó társatok legyen a szemüvegetek!

#4 RobiRendel – megszokás

Az eheti részben az egyik legáltalánosabb kérdéskörről szeretnénk beszélni nektek, ez pedig a hogyan fogom megszokni az új lencsém? téma. Biztosan ti is találkoztatok már a jelenséggel, amikor készhez kapjátok az új szemüvegeteket, ezért gondoltuk, hogy hasznos lenne erről is beszélni egy kicsit.

#3 RobiRendel – a szemüveg tisztítás

A mai részében megtudhatjátok, hogyan kell helyesen törölni a szemüveget. Ti is így szoktátok ugye?

#2 RobiRendel – káros sugarak

Az eheti videójában Robi arról mesél, hogy kinek szükséges a kékfényszűrős szemüveg. Ha ti is beltérben, vagy számítógép előtt dolgoztok, vagy csak időszerű az éves látásvizsgálat, akkor várunk a SzemüvegSzabóságban

#1 RobiRendel – monitor elleni védekezés

Ez a sorozat Robi és a mi történeteinket meséli el, amiket a vizsgálóban, vagy a SzemüvegSzabóságban tapasztaltunk! Szeretnénk ezzel is segíteni nektek, hogy lássátok, miért is fontos az évenkénti látásvizsgálat! Nálunk erre is van lehetőség